Кламер БГ - Новини: Според Карадайъ при "сватба" между ГЕРБ и ПП-ДБ хората ще нахлуят в НС

Според Карадайъ при "сватба" между ГЕРБ и ПП-ДБ хората ще нахлуят в НС

България

|
Вт, 30 Май 2023г. 17:13ч.
Според Карадайъ при "сватба" между ГЕРБ и ПП-ДБ хората ще нахлуят в НС

Според Карадайъ при

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ обяви от парламентарната трибуна, че ако се стигне до договорка между ГЕРБ и "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) за редовно правителство с втория мандат, хората щели да нахлуят в парламента.

"Обръщам се към колегите от ГЕРБ – тази порочна сватба, която я виждаме последните няколко дни през медиите, ако се случи при това недоверие на обществото, ще сме свидетели точно на онова, на което бяхме свидетели на 10 януари 1997 г., а именно - българските граждани ще нахлуят тук, в тази сграда", каза той в декларация от името на ДПС.

По думите му в момента сме свидетели на тотален разпад на държавата, държавността и демокрацията, както и на деинституционализацията на държавата.

Той не пропусна да нападне и ПП-ДБ за изнесения от Радостин Василев аудиозапис от онлайн заседанието на "Продължаваме промяната".

"Умнокрасивитетът днес се опитва да се представя като заместител на държавните органи и институции. От медиите знаем как за някои самонадеяни, самодостатъчни и самозабравили се овластени нарушители на Конституцията на Република България, на законите на страната, нарушители на граждански права, нарушители на човешки права", каза той и продължи:

"Вече чуваме техните заявки как ще натикат в ъгъла и ще ликвидират опозиционни партии и лидери. Това е пълзящ фашизъм за налагане на диктатура на умнокрасивите".

Карадайъ се обърна към народни представители в парламента, които, по думите му, се заявяват за "единствени носители на върховенството на закона и реформи в съдебната система" и попита: "Вие част ли сте от този процес на рушене на демокрацията и държавата".

mediapool.bg