Кламер БГ - Новини: Според ГЕРБ кабинет на ИТН няма да има, но е готова на разговори с партията на Трифонов

Според ГЕРБ кабинет на ИТН няма да има, но е готова на разговори с партията на Трифонов

България

|
Пет, 16 Юли 2021г. 18:41ч.
Според ГЕРБ кабинет на ИТН няма да има, но е готова на разговори с партията на Трифонов

Цвета Караянчева

Бившият председател на парламента Цвета Караянчева от ГЕРБ смята, че правителство на "Има такъв народ" няма да има. В същото време тя обяви, че партията на Бойко Борисов е готова да води разговори с ИТН, ако бъде поканена.

По-рано в петък зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов обяви на първата пресконференция на партията готовност за разговори за подкрепа по определени политики само с "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън". По думите му, ако не се разберат с тези две формации, кабинетът няма да бъде внесен в парламента.

"Така както гледам, няма да има правителство. Дано да има, аз не искам да има трети кръг на избори. Моята партия не иска, защото хората са изтощени. Виждате, че избирателната активност продължава да пада. Нека на 21 юли политическите сили да седнат и да разговарят, стига ИТН да искат да подадат ръка", каза пред бТВ Караянчева, която след последните избори остана извън парламента.

На въпрос дали дали е възможно отново ГЕРБ да предложи "дежурни депутати" за подкрепа, Караянчева отговори: "Нека да дойдат, да проведем разговори. Всичко се решава на масата на преговорите при пълна прозрачност".

"Тоест вие не изключвате възможността да подкрепите правителство на Трифонов?", попита водещата.

"Аз не изключвам възможността да водим разговори. Нека да седнем, да поговорим и да видим какво ще се случи. Не мога да кажа дали ще подкрепим или не на този етап", отговори Караянчева.

Само преди няколко дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче обяви, че "по никакъв начин" няма да подкрепи правителство на ИТН.

mediapool.bg