Кламер БГ - Новини: Според Асен Василев има грешки в проектобюджета и без тях дефицитът е 3.6%

Според Асен Василев има грешки в проектобюджета и без тях дефицитът е 3.6%

България

|
Съб, 22 Апр 2023г. 21:01ч.
Според Асен Василев има грешки в проектобюджета и без тях дефицитът е 3.6%

Според Асен Василев има грешки в проектобюджета и без тях дефицитът е 3.6%

Според съпредседателя на "Продължаваме Промяната" Асен Василев има две грешки в проектобюджета, представен от служебното правителство на премиера Гълъб Донев.

Василев коментира темата с видео във Фейсбук профила си.

"Има поне две големи грешки. Първата е, че по Плана за възстановяване и устойчивост са заложени да се направят всички разходи, 100 процента от разходите, а да получим нула процента от приходите. Това е от 2 млрд. 881 млн. лева", каза той.

По думите му втората грешка е, че не е заложено да се съберат 100 процента дивидент от държавните предприятия. "Това е грешка от 1 млрд. 721 млн. лева. Само с корекцията на тези две грешки бюджетният дефицит намалява с над 4,5 млрд. лева и пада на 3,6 процента", посочи той.

"Сигурен съм, че като започне работна седмица, получим информацията, която сме поискали от Министерството на финансите и прегледаме бюджета на Гълъб Донев перо по перо, и останалите 0,6 процента ще бъдат намерени", посочва Василев във видеото.

Според него така ще имаме бюджетен дефицит от 3 процента, "без да се намали с нито един лев нито една заплата, нито една пенсия, заложена от служебния кабинет".

"Както и преди съм казвал – пари има за всички, ако не се краде", допълни още той.

mediapool.bg