Кламер БГ - Новини: Главният прокурор сред народа – бой по битовата престъпност, мартеници и светло бъдеще (видео)

Главният прокурор сред народа – бой по битовата престъпност, мартеници и светло бъдеще (видео)

България

|
Пон, 17 Фев 2020г. 17:43ч.
Главният прокурор сред народа – бой по битовата престъпност, мартеници и светло бъдеще (видео)

Седмицата започна зле за битовата престъпност и добре за главния прокурор Иван Гешев. Още в ранни зори в понеделник МВР и прокуратурата подхванаха акция в Чирпан. Гешев бе на място. За да се види с кметове, обикновени хора и медии. И да изгрее от телевизорите.

Първо главният прокурор се скара на политиците. Напомни им да не му казват какво да прави и кого да мачка, да си вършат работата, а не да правят вятър с устата си.

Селфи с главния прокурор, Снимка: ПРБ

След това се видя с кмета на Чирпан Ивайло Крачолов и този на близкото село Зетьово Иван Ганев. Главният прокурор намери време да отиде и до местния войнишки паметник и да му отдаде почит.

Още преди обяд бяха задържани девет души. Двама от тях – за грабеж на възрастна жена и сина й. Те са били нападнати на 14 февруари в къщата си, вързани и бити. Главният секретар се похвали и с разкрита крупна кражба в Стара Загора.

Гешев отдава почит пред войнишкия паметник в с. Зетьово, Снимка: ПРБ

По-късно Гешев се разходи в центъра на Чирпан. Направи си селфи с местни хора. Те му подариха мартеница. Един гражданин му каза: "Никой няма да дойде да разговаря с нас, хората". И добави, че е радостен, защото това се случва.

Преди това Гешев за пореден път обобщи, че има намерение до края на годината ситуацията с битовата престъпност да се промени.

mediapool.bg