Кламер БГ - Новини: Софиянци нямало да плащат за провала с водната стена на пл. "Гарибалди"

Софиянци нямало да плащат за провала с водната стена на пл. "Гарибалди"

България

|
Пет, 29 Март 2019г. 18:13ч.
Софиянци нямало да плащат за провала с водната стена на пл. "Гарибалди"

Общината щяла да намери вариант разходите по поставянето и бързото премахване на т. нар. водна стена на пл. "Гарибалди" да не са за сметка на столичния бюджет.

Това стана ясно от изказване на кмета Йорданка Фандъкова в петък. Според нея имало варианти сумата да се осигури за сметка на санкции за изпълнителите по проекта или по друг начин, но да не е за сметка на данъкоплатците.

Ден по-рано кметът обяви, че е наредила черната "водна стена" да бъде премахната от пл. "Гарибалди", тъй като не се вписва. Била прекалено голяма за това пространство, а и било спорно до колко е водна.

Кметът на район "Средец" Мария Ачков обясни, че според документите по ремонта на "Граф Игнатиев" за доставката и монтажа на водната стена са предвидени 24 000 лева без ДДС.

Новата придобивка, дошла с ремонта на ул. "Граф Игнатиев" просъществува само няколко дни. Тя стана достъпна за гражданите във вторник, в четвъртък беше наредено да се премахне, а още същата вечер беше отново оградена със строителни заграждения, които явно ще останат, докато не бъде премахната.

Водната стена беше оприличена на надгробен паметник и котешка тоалетна. За краткото време, в което беше достъпна за гражданите, някои от тях оставиха на мястото цветя, свещи и дори вино за преливане.

mediapool.bg