Кламер БГ - Новини: Софиянци избират между 39 граждански проекта

Софиянци избират между 39 граждански проекта

България

|
Четв, 05 Ноем 2020г. 16:34ч.
Софиянци избират между 39 граждански проекта

Между 39 проекти, предложени от гражданите на столицата, избират онлайн софиянци. Проектът или проектите-победители до тази стойност ще бъдат включени в капиталовата програма на столицата за 2021 година и изпълнени от общината. Това се случва по пилотната програма на Столична община "София избира", чийто общ бюджет е 1.5 млн. лв.

Гласуването вече започна и ще продължи до 30 ноември. В случай че избраното предложение се нуждае от изготвяне на работен проект за реализацията му, той ще бъде изпълнен от Общинското предприятие "София проект".

Сред проектите са скейтпарк в Северен парк за 605 000 лв., изгледна площадка от Копитото на Витоша за 1 млн. лв., предложена от природен парк "Витоша".

И още детска площадка, посветена на видовете изкуства в Младост за 250 000 лв., изграждане на увеселителен парк за деца край езерото Панчарево.

Сред атрационите е издигането на огромен хелиов балон за гледки от птичи поглед към София, който ще се позиционира в "Южния парк", проект за "Летен фестивал на София" и много други.

Сред най-нестандартните е градинка за разхождане на домашни любимци в район Изгрев.

"Гласуването е лесно, отнема няколко минути. Нужно е само да имате достъп до интернет или телефон, да включите геолокацията на мобилното устройство, за да се гарантира гласуването от територията на София и да посочите мобилен номер, на който ще получите код, с който да потвърдите избора си. Всеки може да гласува един път с един мобилен номер", посочи в профила си във фейсбук кметът Йорданка Фандъкова.

mediapool.bg