Кламер БГ - Новини: "София диша" залага на градските спортове в четвъртата си неделя

"София диша" залага на градските спортове в четвъртата си неделя

Общество

|
Пет, 21 Авг 2015г. 18:59ч.
"София диша" залага на градските спортове в четвъртата си неделя

Петанк, лонгборд и тенис на маса ще могат да поиграят столичани в неделя.

Нови и традиционни градски спортове е акцентът на четвъртата неделя от август на фестивала "София диша". Мястото е ул."Цар Иван Шишман", която отново ще бъде затворена за автомобили от 16 до 22 часа, както и някои от съседните улици.

Музиката на живо също е част от програмата. От 16 часа "Субфактор" ще бъдат разположени на улицата под тента с колони, грамофони и плейъри като Vitya, Anatolkin и двамата водещи на предаването ще са зад пулта, за да забавляват посетителите на фестивала.

Сърфиране върху асфалт

За любителите на силните усещания е планирано сърфиране върху асфалт с лонгборд. Това е е вид скейтборд с удължена форма, различна от стандартната, и специфично приложение.

Лонгбордът се използва най-вече за дълги пистови маршрути, но може да го карате и в града.

Според формата на дъската и колелцата има лонгборди за спускане, за трикове, за танцуване. Лонгбордът е полезна и удобна активност, с която може да избегнете градските задръствания и да спестите време.

Първите уроци може да получите след 17 часа на "Цар Иван Шишман" и в част от улица "Ген. Гурко". Тестовите дъски се предоставят без пари от Temper Bоards, които ще предоставят новите си модели.

За най-добрите върху дъската ще има награди от магазини Contrabanda.

Здравословен живот

Какво може да предизвика и вдъхнови "градските" момичета да излязат сред природата и да започнат да живеят активно ще научим от Wildberries School. Те популяризират здравословния начин на живот, включващ и практикуване на любими спортове.

За трите години организаторите са успели да проведат над 40 уъркшопа по сноуборд, уиндсърф, уейкборд, катеренe, йога, брейк денс, лонгборд и маунтинбайк, в които са се включили над 500 момичета.

Тенис на маса пред 7-о училище, петанк – през Руската гимназия

Тенис на маса ще се играе пред 7-о училище от 16 до 20.30 часа, а петанк пред 133-о "Александър Пушкин".

Учителите от клуб Greenrebel ще учат и всички желаещи на френската игра петанк, която набира популярност и у нас.

"Петанк" означава "пие таке", или събрани крака. Играе се на правоъгълна площадка с размери 5 на 15 метра, не рядко и в междублоково пространство. Използват се топки от специална метална сплав, които тежат от 600 до 800 г, а диаметърът им е около 70 мм. Може да се играе индивидуално, по двойки или тройки, като обикновено се играе по тройки.

mediapool.bg