Кламер БГ - Новини: Магистрала "Хемус" вече е отворена за движение

Магистрала "Хемус" вече е отворена за движение

България

|
Ср, 24 Март 2021г. 13:53ч.
Магистрала "Хемус" вече е отворена за движение

Възстановено е движението по магистрала "Хемус" в посока Варна край София на 30-ия километър, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът беше ограничен заради катастрофа, като автомобилите се пропускаха само в активната лента. Движението се регулираше от екипи на "Пътна полиция", а колоната се пропускаше на етапи. Камионите над 12 тона за Варна бяха спрени за движение в района на село Яна.

Веднага след позволение от органите на "Пътна полиция" за преместване на автомобилите, участвали в инцидента, са предприети незабавни действия за почистване на участъка, премахване на превозните средства и

възстановяване на движението, уточняват от АПИ.

Междувременно в социалните мрежи бяха публикувани клипове, от които се вижда, че въпреки предупрежденията за снеговалеж, времето отново изненада държавната компания "Автомагистрали" и магистрала "Хемус" сутринта в сряда е останала непочистена. Платната са потънали в сняг и е затруднено преминаването на автомобили.

От АПИ пък съобщиха, че временно спират движението и в двете посоки в участъка Правец – Боаза за камиони и тирове заради катастрофа.

За почистване тази сутрин беше затворен и пътят Нови Искър - Елисейна. Там също не се допускаха камиони над 12 тона.

mediapool.bg