Кламер БГ - Новини: Служителите на Айфеловата кула ще стачкуват в четвъртък

Служителите на Айфеловата кула ще стачкуват в четвъртък

Европа

|
Ср, 01 Авг 2018г. 14:13ч.
Служителите на Айфеловата кула ще стачкуват в четвъртък

Служителите в един от символите на френската столица, Айфеловата кула, се събраха тази сутрин на общо събрание, за да обсъдят как ще продължат протеста си. Първоначалното предупреждение за стачка днес в крайна сметка бе отложено за утре, съобщават френски медии.

Служителите на Айфеловата кула недоволстват от организацията на приема на посетители, която предизвиква дълги опашки пред популярния туристически обект и то в разгара на горещата вълна, заляла Франция.

Управата на 324-метровата кула реши този месец, че един от асансьорите ще е за посетителите, които си запазват и купуват билети онлайн. Другият е оставен за онези, които купуват билетите в деня на посещение на място.

Така тези, които пристигат в подножието на кулата без билет, трябва да чакат на дълга виеща се опашка понякога по три часа, за да се качат на асансьора. Те с недоволство проследяват как опашката за другия асансьор е доста по-малка. Всичко това се случва при температури от 38 градуса по Целзий.

Говорител на туристическия обект отхвърли твърденията, че новата система води до по-дълги опашки и заяви, че интересът към обекта е все по-голям, особено през лятото.

Работещите на Айфеловата кула обаче определят новата система за регулиране на посетителите като "чудовищна".

Миналата година Желязната дама на Париж е била посетена от 6 милиона души.

mediapool.bg