Кламер БГ - Новини: Служители на "Артекс" протестираха пред МРРБ заради "Златен век"

Служители на "Артекс" протестираха пред МРРБ заради "Златен век"

България

|
Пон, 21 Юни 2021г. 13:58ч.
Служители на "Артекс" протестираха пред МРРБ заради "Златен век"

Служители на

Служители на строителната компания "Артекс" протестираха пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) с искане строежът на сградата "Златен век" в софийския квартал "Лозенец" да продължи, съобщи БНР.

От компанията настояват, че строителството на сградата е напълно законно и упрекват институциите в административен произвол.

Протестът на строителите идва, след като миналата седмица кметът на район "Лозенец" Константин Павлов сезира прокуратурата по казуса дали строителството може да продължи. Според районния кмет сградата няма валидно разрешително за строеж.

Миналата година ДНСК се произнесе за спиране на строителството, но ВАС отмени забраната и работата по 34 етажната сграда беше подновена.

Преди месец служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова разпореди нова проверка на строителния контрол.

Според арх. Пламен Мирянов от управата на "Артекс" обаче, институциите са длъжни да се съобразят със съдебното решение за отмяна на забраната за строителство.

От компанията се заканиха да заведат дело срещу държавата в Страсбург за пропуснати ползи и насрочиха нов протест за утре, този път пред ДНСК.

mediapool.bg