Кламер БГ - Новини: Служебното правителство смени за втори път шефа на Агенцията по храните

Служебното правителство смени за втори път шефа на Агенцията по храните

България

|
Вт, 13 Юли 2021г. 18:29ч.
Служебното правителство смени за втори път шефа на Агенцията по храните

Христо Вълчанов

Кабинетът "Янев" смени за втори път шефа на Българската агенция за безопасност на храните. Със заповед на премиера Стефан Янев за нов титуляр във вторник е назначен Христо Вълчанов.

Преди 1 месец и 10 дни на този пост бе назначен д-р Деян Стратев, който се оказа колега от Тракийския университет на служебния зам.-министър на земеделието Крум Недялков, в чийто ресор е и Българската агенция за безопасност на храните. Самият Недялков бе зам.-декан на същия университет по учебно-методическа дейност на Ветеринарномедицински факултет.

По неофициална информация самият Стратев поискал да бъде освободен, тъй като поетият от него пост бил твърде различен като динамика и задачи спрямо досегашните му академични занимания в университета.

Новоназначеният Вълчанов е работил в Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково като в периода март 2012 г.-юли 2013 г. е неин директор.

От април 2015 г. до февруари 2016 г. е началник отдел "Контрол на храните" в БАБХ, след което е главен инспектор в "Контрол на храните" в Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. От юни т.г. до момента е директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. Преминал е през различни допълнителни обучения, включително в Италия.

mediapool.bg