Кламер БГ - Новини: Служебният кабинет да стане редовен е вариант за БСП

Служебният кабинет да стане редовен е вариант за БСП

България

|
Ср, 14 Юли 2021г. 14:39ч.
Служебният кабинет да стане редовен е вариант за БСП

Атанас Зафиров, Снимка: БГНЕС

БСП може да предложи служебното правителство като редовно на парламента. Това заяви преди Нова телевизия зам.-председателят на партията Атанас Зафиров. Идеята бе лансирана първо от Мая Манолова във вторник. Според Зафиров това е "възможен вариант".

"Вариантите са много, най-малкото трябва първо да се допитаме до партията и до нашите партньори, и до другите политически сили", заяви той.

За да се стигне до там обаче трябва първите две политически сили – "Има такъв народ" (ИТН) и ГЕРБ да не успеят да съставят кабинет и третият мандат да отиде при БСП.

Социалистите няма да подкрепят предлаганото от шоумена Слави Трифонов правителство с премиер Николай Василев, каза още Зафиров. Той обясни, че подреждането му е пример за задкулисие и разкритикува приоритетите му.

"Навремето имаше един въпрос "Кой предложи Пеевски". Сега бих попитал "Кой предложи Василев за премиер". Не става ясно на какъв форум е взето това решение. Не става ясно и кой застава зад него", заяви Зафиров.

Той се обяви за спешно възстановяване на диалога в парламента. Това щял да е един от ангажиментите на БСП.

"Това, което ви гарантирам, че ще бъде направено, е, че ще влезем в режим на диалог. Всичко ще бъде сложено на масата, пред очите на цялото общество и където му е мястото – в българския парламент. Не от ефира на телевизията, не от прозореца на джипката", каза Зафиров.

mediapool.bg