Кламер БГ - Новини: Служебен кабинет във вторник - с премиер мъж

Служебен кабинет във вторник - с премиер мъж

България

|
Нед, 09 Май 2021г. 12:10ч.
Служебен кабинет във вторник - с премиер мъж

За да има избори на 11 юли, трябва да изчакаме да дойде 11 май, за да издам указ за назначаване на служебно правителство. Това каза президентът Румен Радев след като с вицепрезидента Илияна Йотова поднесоха цветя пред Паметника на незнайния войн в София по случай отбелязването на 76 години от победата над нацизма.

По думите му няма как изборите да се проведат по-рано – на 4 юли, заради прекалено краткия срок. "Няма такава ЦИК, която да се справи с такова предизвикателство", посочи държавният глава.

Ще направя всичко възможно по-най-бърз начин да имаме служебно правителство, допълни той.

Служебното правителство е с малък мандат, но очакванията към него са огромни. Премиерът ще е мъж, българин, каза Радев без да дава повече информация за структурата и състава на кабинета.

Въпрос на баланс, отвърна той на въпрос са хората в него и заявеното от него намерение да се търсят експерти от различните партии, включително БСП..

Едно от спряганите имена за премиер е на бившия образователен министър Даниел Вълчев, но той отрече това пред бТВ в неделя.

Сегашната корупция ни излиза най-скъпо - по-скъпо от избори и от всички други разходи, каза Радев, помолен за коментар за думите на премиера в оставка Бойко Борисов, че сегашният парламент е струвал много пари, но е работил много малко.

mediapool.bg