Кламер БГ - Новини: Следващата многостранна среща за Сирия най-вероятно ще бъде в Париж

Следващата многостранна среща за Сирия най-вероятно ще бъде в Париж

Свят

|
Пет, 27 Ноем 2015г. 18:43ч.
Следващата многостранна среща за Сирия най-вероятно ще бъде в Париж

Следващата многостранна среща за Сирия ще се състои в най-близко време, най-вероятно в Париж, заяви италианският външен министър Паоло Джентилони. Той говори на семинар на специалната група на парламентарната асамблея на НАТО по средиземноморския и близкоизточния регион, предадоха осведомителните агенции.

"На вече състоялите се във Виена две срещи по уреждането на сирийската криза бяха направени крачки напред и следващите преговори ще се състоят в скоро време, най-вероятно в Париж", каза той.

Шефът на италианското външно министерство подчерта важността на сътрудничеството за постигане на политическо уреждане на сирийския конфликт с всички страни в региона, а също така и с Русия.

Във виенските консултации по сирийския въпрос за първи път на една маса седнаха всички ключови световни и регионални играчи. Резултатът от двата кръга на консултациите стана документ, определящ времевите рамки и етапите на процеса на политическо уреждане в Сирия.

Очаква се на следващата среща да бъдат подготвени списъци на опозиционните организации, които могат да вземат участие в политическия процес, и на терористичните групировки, които ще останат извън рамките на политическото уреждане.

mediapool.bg