Кламер БГ - Новини: След седемгодишна кома почина Кардам, синът на Симеон ІІ

След седемгодишна кома почина Кардам, синът на Симеон ІІ

България

|
Вт, 07 Апр 2015г. 15:34ч.
След седемгодишна кома почина Кардам, синът на Симеон ІІ

След прекарани почти седем години в кома във вторник е починал първородният син на Симеон Сакскобургготски – Кардам, съобщиха от семейството на бившия български премиер и цар.

Кончината му е настъпила на 7 април в 11.30 часа в мадридската болница "Санчинаро" в резултат на белодробна инфекция, получена след дългогодишното му обездвижване.

Княз Кардам преживя тежка автомобилна катастрофа през август 2008 г. на магистрала в Испания, заедно със съпругата си Мириам Умбрия, която пострада леко, но той така и не успя да се възстанови от

получените черепно-мозъчни травми. Тогава Кардам бе на 46-години и бе търговски директор на телекомуникационна компания "Телефония мовилес интерконтинентал", отговарящ за UMTS- проектите.

Той носеше титлите Княз Търновски и Херцог Саксонски. Роден на 2 декември 1962 г. в Мадрид, Кардам завършва Френския лицей в испанската столица, след което дипломира философия и международна икономика в университета "Кларк" в САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика, специализира агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет "Пен" в Пенсилвания. Работил е в Буенос Айрес и в САЩ.

В последните му мигове, до него край леглото са били родителите му, братята Кирил и Константин Асен, съпругата Мириам, както и други членове на семейството.

Кардам и Мириам Умбрия имат двама сина - Борис, роден през 1997 г., и Белтран, роден през 1999 г.

mediapool.bg