Кламер БГ - Новини: След нападение срещу полицай в Казанлък МВР отговори с мащабна операция

След нападение срещу полицай в Казанлък МВР отговори с мащабна операция

България

|
Вт, 10 Окт 2023г. 13:18ч.
След нападение срещу полицай в Казанлък МВР отговори с мащабна операция

Снимка: БГНЕС

Старозагорската полиция организира мащабна операция в ромските махали в Казанлък ден след като служител на МВР бе нападнат с нож. Разследващият полицай бе намушкан в понеделник при опит да издири обвиняем, за да му бъде връчена призовка.

Сутринта във вторник над 150 жандармеристи и полицаи започнаха акция в трите ромски махали на Казанлък. Малко по-късно началникът на старозагорската полиция съобщи, че са намерени наркотици и са открити няколко души, обявени за национално издирване.

Няма хора

Пострадалият в понеделник полицай е извършвал "несвойствена дейност", обясни Христов. Заедно със свой колега той се е опитал да връчи призовка, вероятно за разпит. По принцип това се прави със съдействието на униформен патрул или на криминалната полиция.

"Това се е наложило поради липсата на служители, поради блокадите по пътищата", обясни той.

Още по темата:

Полицай е намушкан по време на патрул в Казанлък

Вече втора седмица край Стара Загора продължават протести на миньори и енергетици. Редовно се блокира магистрала "Тракия", както и други пътища. На такива прояви задължително има полицейско присъствие.

"На място в ромската махала лицето, което са търсили, не е било установено на адреса. След което по време на разговор с жители от квартала, полицаите са били заобиколени. Разговорът не е бил тип пререкание. В този момент се появява друго криминално проявено лице, което е счело, че търсят него. И изважда два ножа и тръгва да гони колегите. Единият от полицаите е наръган в гърба, вследствие на което му е оказана спешна помощ", разказа Христов, цитиран от БТА.

Пострадалият все още е в болница. Няма опасност за живота му.

Под въздействие

За нападението бе арестуван 20-годишен мъж. Оказа се, че той също е бил обявен за издирване. Арестуваният има четири регистрации за кражби.

"Лицето е било зависимо и вероятно е било под въздействието на психотропни вещества", разказа Христов.

Очаква се по-късно да му бъдат повдигнати обвинения за нападението.

mediapool.bg