Кламер БГ - Новини: След Каракачанов и съпругата на Томислав Дончев взе позиция по ромския казус в Ботевград

След Каракачанов и съпругата на Томислав Дончев взе позиция по ромския казус в Ботевград

България

|
Пон, 25 Юни 2018г. 17:53ч.
След Каракачанов и съпругата на Томислав Дончев взе позиция по ромския казус в Ботевград

След добилия широк отзвук пост във Фейсбук за "морковите" и "тоягите" съпругата на вицепремиера Томислав Дончев - Светлана коменитра и сблъсъка между роми и униформени полицаи през уикенда в Ботевград.

Размириците, настанали заради шумна музика, отново ангажираха вниманието на Дончева. Затова и тя призовава "Българският хелзинГски (вероятно има предвид хелинкски) комитет да излезе с "остра" декларация в защита на правата на полицаите от Ботевград".

Съпругата на вицепремиера призовава и жените на ромите, хвърляли камъни по полицаите, да се разграничат от тях. Вероятно това е опит за ирония, тъй като след изказването си за моркова и тоягата, в общественото пространство имаше призиви съпругът й да се разграничи от нея.

Преди ден случая в Ботевград ангажира вниманието на министъра на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Поради конфликта между цигани и силите на реда той се обърна неясно защо към "господа, дами и там трети такива, каквито се самоопределяте"... А от написаното ставаше ясно, че в неговото съзнание за необузданата циганска престъпност виновникът е ясен: "Разните либерални НПО-та и техните клакьори", които шумно заклеймили мнението именно на Светлана Дончева.

mediapool.bg