Кламер БГ - Новини: Синът на наркобарона Ел Чапо беше екстрадиран в САЩ (видео)

Синът на наркобарона Ел Чапо беше екстрадиран в САЩ (видео)

Свят

|
Съб, 16 Септ 2023г. 10:25ч.
Синът на наркобарона Ел Чапо беше екстрадиран в САЩ (видео)

Кадър от задържането на Овидио Гусман

Мексиканските власти екстрадираха в САЩ сина на мексиканския наркобарон Хоакин "Ел Чапо" Гусман, който беше арестуван след кървава престрелка с мексиканските власти по-рано тази година

32-годишният Овидио Гусман Лопес е транспортира в Чикаго, за да му бъдат повдигнати

обвинения за трафик на наркотици, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Властите разполагат с доказателства, че Овидио е поел управлението на могъщия картел "Синалоа" след ареста на баща му преди седем години. Той е един от четиримата синове на Ел Чапо.

Овидио Гусман Лопес , който е известен като "Ел Ратон" ("Мишката"), е единственият задържанот четиримата синова на наркобарона. Според медиите той е заловен в Кулиакан, Мексико, през януари тази година след тежка престрелка, при която загиват 10 войници и 19 заподозрениучастници в картела.

Според източник от правоохранителните органи Гусман Лопес е бил транспортиран със самолет до Чикаго вчера следобед. Възможно е той да се яви първоначално в американския съд "Дирксън" още в понеделник.

Преди тир дни съпругата наЕл Чапо Ема Коронел бъде освободена от затвора вЛос Анджелис. Тя беше арестувана през 2021 г. по обвинение в разпространение на наркотици.

34-годишната американска беше осъдена на три години затвор през 2021 г., след като се призна за виновна по три обвинения в подпомагане на наркокартела Синалоа, включително заговор за пране на пари, разпространение на незаконни наркотици и участие във финансови сделки.Тя също така призна, че е действала като куриер на картела.

Ел Чапо иизлежава доживотна присъда в САЩ след като беше екстрадиран там през 2017 г. след две бягства от мексикански затвори с максимална степен на сигурност.

Видеото показва момента на задържането на сина на Ел Чапо

mediapool.bg