Кламер БГ - Новини: Сидеров поиска признание за Сталин за победата във Втората Световна война

Сидеров поиска признание за Сталин за победата във Втората Световна война

България

|
Пет, 22 Юни 2018г. 18:14ч.
Сидеров поиска признание за Сталин за победата във Втората Световна война

Шефът на парламентарната група на Обединените патриоти, които са официалният партньор на ГЕРБ във властта – Волен Сидеров, се обяви за признание за Йосиф Сталин и ролята му на "държавник и главнокомандващ" за победата над Германия във Втората Световна война.

В специално прессъобщение от партията му "Атака" се похвалиха, че "за първи път в България" се отбелязват денят и часът на нападението на "Хитлеристка Германия над Русия" и се почита паметта на загиналите руски воини.

“Русия защити не само Отечеството си, но спаси и Европа от тъмните сили на хитлеризма. Време е също така да се признае ролята на Сталин като държавник и главнокомандващ за тази победа”, обяви Сидеров, докато той, зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев и други атакисти се изправиха пред Паметника на Съветската армия в София в 4 ч сутринта и поднесоха венци.

Според прессъобщението на "Атака", Сидеров изтъкнал в речта си и

"исторически факти".

Към тях спадат следните твърдения:

″Когато говорим за тази дата, трябва да кажем задължително, че през цялото време тази военна агресия на Хитлер беше подготвена, финансирана и насочвана от Запада”. И още: "Най-големият спонсор на Третия райх бил англосаксонският Запад. Англия, Франция и САЩ правиха всичко възможно Германия да се милитаризира. Английски и германски фирми участваха в германски химически и военни концерни, без които милитаризирането на Германия беше невъзможно”.

"През 1938 г. същият Запад подари на Хитлер две суверенни държави - Чехословакия и Австрия. Дори, когато уж започна война с него, същият Запад не водеше истински военни действия срещу Германия. Всичко това беше с цел да се насочи Хитлеристка Германия към Русия и тя да бъде унищожена, само че Русия устоя”, казва още Сидеров.

mediapool.bg