Кламер БГ - Новини: Сигнал до ДАНС за заявления от един IP адрес за гласуване в Турция

Сигнал до ДАНС за заявления от един IP адрес за гласуване в Турция

България

|
Пон, 26 Септ 2022г. 19:06ч.
Сигнал до ДАНС за заявления от един IP адрес за гласуване в Турция

Сигнал до ДАНС за заявления от един IP адрес за гласуване в Турция

Сигнал до ДАНС, прокуратурата и ЦИК за заявления за гласуване в Турция подаде председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Според партията 26 000 заявления за гласуване в Турция са подадени от няколко IP-адреса в София. Оттам настояват за проверка откъде и как са подадени заявленията.

"Ако тези институции не си свършат работата, единственият начин ние българите да спрем етнополитическата мафия ДПС е като излезем масово да гласуваме! В противен случай никой няма да ни е виновен, ако позволим пълното унищожение на държавата ни", написа Костадинов.

Пред бТВ той заяви, че на тези избори заявленията за гласуване в Турция са с 20% повече от тези на последния парламентарен вот.

На предстоящите избори в Турция ще бъдат разкрити 165 секции. Според изборния закон секции в чужбина се разкриват в местата, в които на проведени до 5 години преди изборния ден избори е имало образувана поне една избирателна секция, в която са гласували не по-малко от 100 избиратели. Друга възможност има при поне 40 заявления за гласуване на място, в което вече не е разкрита секция.

На последните предсрочни избори през ноември миналата година, когато вотът беше 2 в 1 и ДПС имаше кандидат за държавен глава България в лицето на лидера си Мустафа Карадайъ, в Турция имаше 126 секции. Тогава гласовете оттам бяха около 90 хил., като 96.6% от тях отидоха за ДПС. За сравнение на вота през юли секциите в Турция бяха 112, а гласовете от тях бяха общо малко над 29 хил. и 90.5% от тях бяха за ДПС.

mediapool.bg