Кламер БГ - Новини: Северна Корея показа нови кадри с изпитание на балистична ракета за подводници

Северна Корея показа нови кадри с изпитание на балистична ракета за подводници

Свят

|
Съб, 09 Ян 2016г. 10:33ч.
Северна Корея показа нови кадри с изпитание на балистична ракета за подводници

Северна Корея публикува нов видеозапис с изстрелване на ракети с морско базиране. Предполага се, че това е станало на 21 декември, а кадрите бяха излъчени от севернокорейската централна телевизия снощи, съобщиха световните агенции.

Във видеозаписа се вижда практически вертикален старт на ракета, изстреляна пред погледа на държавния ръководител на КНДР Ким Чен-ун.

Северна Корея вече публикува веднъж кадри с изпитания на балистична ракета за подводници, за които се предполага, че са от май. Тогава ъгълът на излитането на ракетата бе около 45 градуса.

Южнокорейските власти блокираха достъпа до туристически обекти близо до границата със Севера, предаде Асошиейтед прес.

Представител на управата в южнокорейския град Пхаджу заяви, че е забранено цивилни да посещават туристическата обсерватория Дора, разположена точно срещу Демилитаризираната зона, както и музей, изграден от стар севернокорейски тунел за проникване на южнокорейска територия. Достъпът до обектите е спрян от вчера, когато Югът възобнови излъчването на пропагандни послания с високоговорители близо до границата.

Южнокорейските власти заявиха, че засега няма никакви нарушения в работата на индустриалния парк на двете Кореи в пограничния севернокорейски град Кесон.

mediapool.bg