Кламер БГ - Новини: Обвиненият за убийството на Виктория Маринова: Виновен съм, ще приема всяка присъда

Обвиненият за убийството на Виктория Маринова: Виновен съм, ще приема всяка присъда

България

|
Пет, 19 Окт 2018г. 19:50ч.
Обвиненият за убийството на Виктория Маринова: Виновен съм, ще приема всяка присъда

Обвиненият за жестокото убийство на русенската телевизионна водеща Виктория Маринова – Северин Красимиров, призна в петък пред медиите вината си, след което Русенският окръжен съд го остави за постоянно в ареста.

Преди ден прокуратурата официално му повдигна обвинение за изнасилване и умишлено убийство, извършени по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Ако вината му бъде призната от съда, той може да получи между 15 и 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

"Не мога да повярвам, че аз съм го направил. Виновен съм, ще приема всяка присъда", коментира Красимиров преди началото на съдебното заседанието в петък.

Той каза, че няма много спомени за случилото се, тъй като в нощта преди инцидента пил много и бил дрогиран. Спомнял се, че двамата влезли в пререкание и се разменили удари. Обвиняемият каза, че съжалява за стореното и дори се разплака.

На въпроса какво наказание смята, че заслужава, той отговори: "Каквото ми дадат. Ако е доживотен затвор, ще го лежа".

В началото на заседанието служебният адвокат на Северин Иван Дойнов поиска делото да се гледа при закрити врата, но съдът реши, че искането е неоснователно. Красимиров е на 20 години и има само начално образование, тъй като не е завършил VІІІ клас, стана ясно по време на заседанието.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и прокурор Кремена Колицова заявиха, че са налице всички предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение на обвиняемия, тъй като има опасност Северин да извърши ново престъпление или да се укрие.

Служебният защитник Дойнов пък посочи пред съда, че Красимиров има основателни притеснения за собствения си живот, затова е добре той да бъде задържан за постоянно в ареста.

Обвиняемият заяви, че е правилно, че прокуратурата иска да бъде задържан.

Прокурор Колицова обясни, че от данните по делото може да се направи обосновано предположения, че Красимиров е извършил на престъпленията, в които е обвинен. За това сочели и част от неговите показания. Както и че има опасност той да се укрие.

Красимиров е потвърдил, че е бил на мястото на престъплението и че е нанесъл удари по лицето и главата на пострадалата, както и че е заровил телефона ѝ, за да затрудни разследването. Според свидетелски показания, дадени пред съдия, Северин заявил пред тях, че е изнасилил и ударил някакво момиче.

Източници на БНР съобщиха, че предварителните подозрения на разследващите, че ударите върху лицето на жертвата са нанасяни нетипично от дясната ѝ страна, са се оправдали – Северин се е оказал левичар.

Прокурор Георгиев каза, че Красимиров специално бил разпитан и за версията за поръчителство или за такива действия, свързани с работата на пострадалата. "Той заяви, че нито я познава, нито я е виждал дори по телевизията, нито е зрител на телевизията, в която тя е работила", каза прокурорът.

По-късно вътрешният министър Младен Маринов каза, че при допълнително проведените процесуално следствени действия със Северин Красимиров, след като бе върнат от Германия, са документирани и други доказателства, които потвърждават версията, че той е извършителят на това тежко престъпление.

Попитан има ли пълни самопризнания от Северин Красимиров и за убийството, и за изнасилването на Виктория Маринова, вътрешният министър посочи, че можеа да кажа нищо повече от споделеното до момента.

"Една присъда не може да лежи само на самопризнания. Работим, за да съберем достатъчно веществени доказателства и свидетелски показания, както и това, което се базира на експертизи“, допълни той.

Бруталното престъпление бе извършено на 6 октомври. Тялото на Виктория Маринова беше открито в ранния следобед в обрасла с растителност зона край брега на Дунав, където местните хора често спортуват. Четири дни по-късно в Германия за убийството бе задържан Красимиров.

mediapool.bg