Кламер БГ - Новини: ФБР: Случилото се на моста "Рейнбоу" между САЩ и Канада е инцидент

ФБР: Случилото се на моста "Рейнбоу" между САЩ и Канада е инцидент

Свят

|
Четв, 23 Ноем 2023г. 12:36ч.
ФБР: Случилото се на моста "Рейнбоу" между САЩ и Канада е инцидент

ФБР: Случилото се на моста

Регионалната служба на ФБР (федералната полиция на САЩ) заяви, че при разследване на случилото се на моста "Рейнбоу" между САЩ и Канада, където автомобил избухна и загинаха двама души, не са открити "никакви взривни материали и никаква терористична връзка", предаде Франс прес.

ФБР отбеляза, че разследването на този пътен инцидент е поверено на местната полиция.

По-рано губернаторката на Ню Йорк Кати Хоукъл също заяви, че няма индикации за терористична атака при инцидента на моста.

Автомобилът се е движел от Ниагара фолс (САЩ) към контролния пункт на моста, който свързва САЩ и Канада през река Ниагара, когато се е взривил. Инцидентът доведе до затваряне на граничния пункт и на други три пункта в района.

Говорител на град Ниагара фолс заяви, че автомобилът се е движел с висока скорост и се е блъснал в преградни съобържения на граничния пункт.

Свидетел на катастрофата е заявил пред местна телевизия, че автомобилът е идвал от американска страна, отклонил се е, за да избегне друга кола, след което се ударил в оградата и избухнал.

От службата на моста "Рейнбоу" нарекоха инцидента "тежка катастрофа".

След инцидента четири гранични пункта между САЩ и Канада бяха затворени като предпазна мярка, а международното летище Бъфало-Ниагара предприе проверки за сигурност на всички автомобили. Пътниците бяха предупредени да очакват допълнителни проверки. Мерките за сигурност създадоха допълнителни затруднения в трафика в един от най-натоварените периоди на годината заради Деня на благодарността.

Около 6000 автомобила минават всекидневно през моста "Рейнбоу", като делът на товарния трафик е пет процента, сочат данни на федералната администрация за магистралите.

Мостът е построен през 1941 г. и е с дължина 439 метра.

mediapool.bg