Кламер БГ - Новини: Тръмп представя президентската надпревара в САЩ като битка за християнството

Тръмп представя президентската надпревара в САЩ като битка за християнството

Свят

|
Пет, 23 Фев 2024г. 15:57ч.
Тръмп представя президентската надпревара в САЩ като битка за християнството

Доналд Тръмп по време на събитието в Нашвил, Сн. ЕПА/БГНЕСДоналд Тръмп призова християните да го подкрепят на президентските избори в САЩ през ноември - надпревара, която той описа с религиозни термини и оприличи на великите битки от Втората световна война, предаде Ройтерс.

Изказвайки се на форум на християнски телевизии в Нашвил, фаворитът за президентската номинация на Републиканската партия сравни залозите на изборите с Десанта в Нормандия и Арденската офанзива и заяви, че е необходима намесата на Бог, за да се спаси страната.

"Днес ние водим поредната борба за оцеляване на нашата страна", каза Тръмп на събитието, организирано от Националната асоциацията на религиозните телевизии, и допълни: "Този път най-голямата заплаха за нашата страна не идва отвън, а аз наистина вярвам в това, че тя идва отвътре."

"Днес съм тук, защото знам, че за да постигнем победа в тази битка, точно както в битките от миналото, все още се нуждаем от ръката на нашия Господ и благословията на Всемогъщия Бог", каза бившият президент републиканец.

mediapool.bg