Кламер БГ - Новини: Бебе е извадено живо изпод развалините в Магнитогорск

Бебе е извадено живо изпод развалините в Магнитогорск

Свят

|
Вт, 01 Ян 2019г. 17:00ч.
Бебе е извадено живо изпод развалините в Магнитогорск

Единадесетмесечно бебе бе извадено живо изпод развалините на срутената част от жилищната сграда в руския град Магнитогорск, предаде ТАСС. Детето е било откарано с линейка до болнично заведение за реанимация. Лекари дават положителна прогноза, че животът на момиченцето може бъде спасен.

Според съобщението на пресслужбата на губернатора на Челябинска област детето е оцеляло при срутването благодарение на креватчето и топлите дрешки. По последни данни от развалините са извадени телата са седем загинали. В неизвестност са над 30 души.

Трагедията в руския град стана на 31 декември рано сутринта след експлозия на газ, която е предизвикала срутване.

Малко след изваждането на бебето изпод развалините във вторник, спасителните работи в Магнитогорск бяха преустановени заради опасност от срутване на части от пострадалия жилищен блок.

Ръководителят на руското министерство на извънредните ситуации (МЧС) Евгений Зиничев, каза, че е невъзможно да се продължи с отстраняването на отломките.

"Продължавайки отстраняването на отломките, възникна реална заплаха от срутване на част от сградата. Стената на седмия вход губи стабилност, не е възможно да се продължи работата в такива условия", казва Заничев.

mediapool.bg