Кламер БГ - Новини: Собственикът на “Лестър“ загина при катастрофа с хеликоптер до стадиона

Собственикът на “Лестър“ загина при катастрофа с хеликоптер до стадиона

Свят

|
Пон, 29 Окт 2018г. 08:08ч.
Собственикът на “Лестър“ загина при катастрофа с хеликоптер до стадиона

Милиардерът и собственик на английския футболен клуб "Лестър" Вичай Шривадханапрабхазагина при катастрофа с личния му хеликоптер в непосредствена близост до стадиона на тима, съобщи ББС. Инцидентът е станал малко след двубоя от 10-ия кръг във Висшата лига между "Лестър" и "Уест Хем" (1:1).

Хеликоптерът е излетял от терена и минути по-късно е изгубил височина, падайки на паркинг зад стадиона. Полицията в Лестър обяви, че на място веднага са изпратени няколко пожарни коли.

"Причината за инцидента се уточнява, като тече разследване. Получихме обаждане в 8.38 вечерта", съобщиха от полицията.

Очевидец на катастрофата твърди, че вратарят Каспер Шмайхел е изтичал до мястото на инцидента, а след него са пристигнали охранители. Заедно с Шривадханапрабха са загинали още четирима души – пилотът и неговата партньорка, както и двама души от екипа на милиардера.

Тайландският бизнесмен е собственик на "Лестър" от 2010 г., когато купи клуба за 39 милиона паунда. Шривадханапрабха е петият най-богат човек в родината си.След като той купифутболния отбор, “Лестър“ сензационно спечели титлата във Висшата лига през 2016 г.

“Трудно ми е да намеря правилните думи… но за мен ти си легенда, невероятен човек, който имаше най-голямото сърце, душата на “Лестър“. Благодаря за всичко, което направи“, написа в Туитър звездата на “Лестър“ Джейми Варди.

mediapool.bg