Кламер БГ - Новини: Синът на бразилския президент оглави парламентарната група на партията му

Синът на бразилския президент оглави парламентарната група на партията му

Свят

|
Вт, 22 Окт 2019г. 13:00ч.
Синът на бразилския президент оглави парламентарната група на партията му

Бразилският депутат Едуардо Болсонаро, син на президента Жаир Болсонаро, стана председател на парламентарната група на Социаллибералната партия в долната камара на Конгреса, предаде Ройтерс.

С активното ходатайство на баща си Едуардо Болсонаро успя да събере достатъчно подкрепа, за да свали досегашния партиен парламентарен лидер Делегадо Валдир, който призна поражението си в социалните медии.

Борбата за контрола над партията и натрупаните й средства за кампания за местните избори догодина доведе миналата седмица до атака на президента срещу основателя й Лусиано Бивар и призив на Болсонаро за одит на партийните финанси.

Партията е втората сила в бразилския Конгрес и бе използвана като платформа за успешната президентска кампания на Жаир Болсонаро миналата година.

Подкрепящите Бивар депутати обаче не са се предали и вчера внесоха подписка за връщането на Валдир начело на парламентарната група. Парламентарни служители проверяват кой е събрал повече подписи.

Този конфликт може да погребе шансовете на Едуардо Болсонаро да бъде одобрен от Сената за посланик на Бразилия в САЩ. Сега изглежда, че кандидатурата му няма достатъчна подкрепа в горната камара на Конгреса, отбелязва Ройтерс.

mediapool.bg