Кламер БГ - Новини: Сандвичи с бактерия са били предлагани при полети на "Ер Франс"

Сандвичи с бактерия са били предлагани при полети на "Ер Франс"

Свят

|
Съб, 01 Юни 2019г. 13:32ч.
Сандвичи с бактерия са били предлагани при полети на "Ер Франс"

Авиокомпанията "Ер Франс" информира клиентите си, че е имало бактерия листерия в сандвичи с риба тон, предложени в девет полета до презокеански дестинации в периода 21-24 май, предаде Франс прес.

Превозвачът бил информиран за наличието на бактерията в сандвичите от компанията "Сервер", която доставяла храната на борда на нейните самолети. Тази храна е била предлагана в класите Икономична и Премиум икономична на полети, потеглили от Париж и пътуващи за Дубай, остров Реюнион, Акра, Нджамена, Бамако и Абуджа.

Засегнатите пътници са били информирани по имейла от Ер Франс. Засега няма случаи на заболели от листериоза. Сандвичите, които са били произведени от компанията "Ер Фуд" и после доставяни на борда от "Сервер", са били изтеглени от мрежата на "Ер Франс", както и всички други храни на доставчика.

Листериозата е потенциално сериозно заболяване, особено при децата, възрастните и бременните жени. То поразява централната нервна система и може да предизвика менингит и енцефалит, допълва ТАСС. Инкубационният период може да достигне осем седмици, припомня Франс прес. Симптомите са треска и евентуално главоболие. Болестта се предава основно чрез прием на заразени храни.

"Ер Франс" се извини на клиентите си и препоръча на онези от тях, при които се забележат симптоми на листериоза, да се обърнат към личните си лекари. Компанията е предоставила на хората, пътували с гореспоменатите полети, и телефони за контакт. От Франция той е 0800091091, а от чужбина +33144180692. Линиите са отворени от 8 до 22 ч. парижко време.

mediapool.bg