Кламер БГ - Новини: Саакашвили не прие предложението на Кличко да се присъедини към партия УДАР

Саакашвили не прие предложението на Кличко да се присъедини към партия УДАР

Свят

|
Пет, 07 Юни 2019г. 14:50ч.
Саакашвили не прие предложението на Кличко да се присъедини към партия УДАР

Бившият грузински премиер и губернатор на Одеса Михаил Саакашвили отхвърли предложението на кмета на Киев Виталий Кличко да се присъедини към неговата партия УДАР, предаде ТАСС.

Информацията бе потвърдена от Кличко, който заяви, че няма намерение да се отказва от политическите си планове във връзка с решението на Саакашвили. "Чета новините във Фейсбук за нашия съюз със Саакашвили. Без емоции: аз направих жеста. Не променям политическите си планове", написа Кличко във Фейсбук.

Кличко отбеляза, че с предложението си е оказал подкрепа на Саакашвили в една сложна ситуация, въпреки че много от привържениците на УДАР са приели нееднозначно идеята бившият губернатор да се присъедини към партията.

Саакашвили се върна в Украйна, след като новоизбраният украински президент Володимир Зеленски възстанови отнетото му от предишния президент Петро Порошенко украинско гражданство.

Саакашвили призова партията си "Движение на новите сили" да подкрепи партията на президента Зеленски "Слуга на народа" на предстоящите парламентарни избори в Украйна на 21 юли.

mediapool.bg