Кламер БГ - Новини: Пътнически самолет с 65 души се разби в Иран

Пътнически самолет с 65 души се разби в Иран

Свят

|
Нед, 18 Фев 2018г. 19:27ч.
Пътнически самолет с 65 души се разби в Иран

Ирански пътнически самолет се разби в югозападната част на страната. Не е ясно дали има оцелели сред 65-те души на борда, предадоха местни медии, цитирани "Ройтерс". Първоначално беше съобщено, че в самолета е имало 66 човека, но пъ-късно иранските власти обявиха, че един от пътниците е пропуснал полета.

Самолетът е изпълнявал полет от столицата Техеран за град Ясудж. Разбил се е в планински район на близо 480 км южно от иранската столица. Самолетът е на авиокомпанията "Асеман" (Aseman). Неин говорител първоначално заяви, че се смята, че всички хора на борда са загинали. В последствие това съобщение беше оттеглено и от превозвача съобщиха, че все още не е ясно дали всички са загинали, а мястото на катастрафата не е напълно уточнено.

Към мястото на инцидента е изпратен спасителен хеликоптер, който обаче не успял да се приземи заради гъста мъгла. Така до мястото трябвало да се стигне по земя, като са изпратени 12 екипа.

Самолетът е изчезнал от радарите 50 минути след излитането си от едно от летищата на Техеран. Забил се е в планински хребет. Засега причините за катастрофата не са ясни. Машината е ATR 72-500 и е пътнически турбовитлов самолет, произведен във Франция.

През последните десетилетия в Иран станаха няколко самолетни катастрофи. Властите се оплакват, че не могат да купуват нови самолети или части за съществуващите заради санкциите от страна на САЩ.

Преди седмица при самолетна катастрофа в Русия загинаха 71 души.

mediapool.bg