Кламер БГ - Новини: Путин "не е ставал посред нощ", за да гледа предизборния дебат между Байдън и Тръмп

Путин "не е ставал посред нощ", за да гледа предизборния дебат между Байдън и Тръмп

Свят

|
Пет, 28 Юни 2024г. 17:17ч.
Путин "не е ставал посред нощ", за да гледа предизборния дебат между Байдън и Тръмп

Владимир Путин, сн. БГНЕСРуският президент Владимир Путин не е ставал посред нощ, за да гледа предизборния дебат между Джо Байдън и Доналд Тръмп и Москва няма да коментира американската вътрешна политика, заяви днес говорителят Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Путин демонстрира безразличие към резултатите от вота, който ще се произведе през ноември, и неговият говорител заяви в същия тон, че Русия има по-важни задачи, върху които да се фокусира.

"Не мисля, че очаквате, че руският президент би си настроил будилник, за да се събуди преди разсъмване и да гледа дебати в САЩ", заяви Песков, цитиран от БТА.

Байдън се представи колебливо в диспута си с Тръмп, с което отново повдигна въпроса дали не е прекалено стар, за да се стреми към втори президентски мандат. Русия заемаше значимо място в спора между двамата претенденти за Белия дом, като всеки от тях се опитваше да демонстрира, че е по-твърд във външнополитическите си планове.

Тръмп заяви, че ако САЩ са имали "истински президент", който е уважаван от Путин, руският лидер никога е нямало да нападне Украйна.

Байдън, от своя страна, отговори: "Давайте нататък, позволете на Путин да атакува и контролира Украйна, а след това да продължи към Полша и други места. Гледайте какво става после.

mediapool.bg