Кламер БГ - Новини: Принц Филип получил нов джип ден след като катастрофира

Принц Филип получил нов джип ден след като катастрофира

Свят

|
Съб, 19 Ян 2019г. 10:20ч.
Принц Филип получил нов джип ден след като катастрофира

Ден след катастрофата, в която принц Филип потроши своя джип "Ленд Роувър Фрийлендър", Бъкингамският дворец е осигурил нов джип за съпруга на кралицата, съобщи в. "Дейли мейл". Вестникът обаче задава и въпроса дали е отговорно да се доставя нов джип за автомобилното хоби на принца. Колата е била доставена в имота на кралското семейство в Сандрингам.

97-годишният принц Филип катастрофира в четвъртък недалеч от кралското имение. Той излезе невредим от инцидента, в който леко пострадаха две жени.

Съпругът на кралицата е известен със своята страст към автомобилите. През последните години неговият син - принц Чалрз, на няколко пъти е призовавал баща си да се откаже от шофирането.

Бъкингамският дворец заяви, че принц Филип има валидна шофьорска книжка. След като е станал на 70 г. той редовно, на всеки три години се явявал на прегледи, за да я поднови.

През 2017 година принц Филип официално се оттегли от обществените си задължения в качеството си на представител на британската монархия. За последните почти 7 десетилетия той е участвал в 22 200 мероприятия, произнесъл е 5496 речи и е бил патрон или член на 785 организации.

mediapool.bg