Кламер БГ - Новини: Полякът, нахлул с кола в летището на Хановер, отказва да говори

Полякът, нахлул с кола в летището на Хановер, отказва да говори

Свят

|
Нед, 30 Дек 2018г. 18:20ч.
Полякът, нахлул с кола в летището на Хановер, отказва да говори

Германската полиция е в недоумение за мотивите на мъжа, който вчера нахлу с кола на територията на летището в Хановер, тъй като той отказва да говори за инцидента, предаде БТА.

Шофьорът насили портала на летището и влезе с автомобила си на летищния перон, където самолетите паркират близо до пистата. Той бе задържан бързо, но пробивът в сигурността доведе до закъснение на полетите с часове.

Говорител на федералната полиция посочи днес, че мъжът, идентифициран като 21-годишен полски гражданин, е отказал да говори за инцидента, оставяйки властите без информация за мотивите му.

Все пак няма каквито и да било индикации за евентуален терористичен контекст, подчерта полицията в Хановер.

В момента да нахлуването на аерогарата мъжът е бил под влиянието на наркотици, като по-късно тестове са дали положителен резултат за кокаин и амфетамини.

Властите разследват как той е успял да отвори заключения портал.

Инцидентът повдигна въпроси за стандартите за сигурност на летището, което е ключов възел за вътрешногермански и международни полети.

Говорителка на летищните власти посочи, че днес услугите на аерогарата са нормализирани. Заради нахлуването бяха отменени пет пристигащи и четири заминаващи полета, а излитането на осем самолета бе забавено.

mediapool.bg