Кламер БГ - Новини: Полицията в Хамбург иззе 850 кг фойерверки от частен дом в Хамбург

Полицията в Хамбург иззе 850 кг фойерверки от частен дом в Хамбург

Свят

|
Нед, 30 Дек 2018г. 15:41ч.
Полицията в Хамбург иззе 850 кг фойерверки от частен дом в Хамбург

Германската полиция конфискува 850 килограма фойерверки и пиратки от мъж в Хамбург преди посрещането на Нова година. Полицията е получила сигнал от съсед на 23-годишния мъж, че той складира огромно количество пиротехника. След като са пристигнали на място, униформените открили, че апартаментът му, мазето и два вана са пълни с пакети фойерверки и пиратки, заяви говорител на полицията пред ДПА.

Те съдържат близо 80 кг експлозивни субстанции, което е 80 пъти повече от легалния лимит за съхранение в частен дом.

Фойерверките и ракетите са съществена част от новогодишния празник в Германия, където хората възпламеняват голямо количество от тях на своите балкони и градини.

Пиротехническите материали се продават само в последните три дни на годината. Само през 2017 г. германците са похарчили за тях 137 милиона евро.

Миналата година двама души бяха бяха убити, дете пострада и на петима човека се е наложило да бъдат направени ампутации вследствие на инциденти с фойерверки при посрещането на 2018 г.

Преди предстоящата новогодишна нощ се съобщава за няколко ранени. Двама души, сред които 14-годишно дете, са загубили пръсти, а 18-годишен е приет в болница с тежки изгаряния.

mediapool.bg