Кламер БГ - Новини: Обама заяви, че дъщерите му не смятат да се занимават с политика

Обама заяви, че дъщерите му не смятат да се занимават с политика

Свят

|
Четв, 19 Ян 2017г. 14:53ч.
Обама заяви, че дъщерите му не смятат да се занимават с политика

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че двете му дъщери не смятат да се занимават с политика, съобщи Асошиейтед прес.

"Смятам, че нито една от тях не смята да свързва бъдещето си с политика или да го търси в политиката", каза Обама на последната си пресконференция като президент. Той отбеляза, че те имат тази нагласа под влияние на майка им Мишел.

По думите на Обама, 18-годишната Малия и 15-годишната Саша били разочаровани от резултатите от президентските избори, на които републиканецът Доналд Тръмп победи демократката Хилари Клинтън. "Те внимателно слушаха какво им казваше майка им по време на кампанията и повярваха в него, защото то отговаряше на това, на което се опитвахме да ги научим в къщи", обясни Обама. "Но това, на което също се опитвахме да ги научим, е да бъдат гъвкави, издръжливи", добави президентът.

"Аз истински вярвам в нашата страна, в американския народ. Вярвам, че има повече добри, отколкото лоши хора. Смятам, че се случват трагични неща, злото съществува в света, но в крайна сметка, ако работим здраво, ако сме честни с това, което смятаме за истинско и добро, тогава светът ще става малко по-добър всеки път", каза Обама на прощалната си пресконференция в Белия дом.

mediapool.bg