Кламер БГ - Новини: Крайнодесни във Великобритания се готвят за нови погроми, британската полиция се готви да даде отпор

Крайнодесни във Великобритания се готвят за нови погроми, британската полиция се готви да даде отпор

Свят

|
Ср, 07 Авг 2024г. 12:31ч.
Крайнодесни във Великобритания се готвят за нови погроми, британската полиция се готви да даде отпор

Сн. ЕПА/БГНЕСБританската полиция днес се подготвя за нови антимюсюлмански безредици, тъй като крайнодесни групи обещаха да атакуват центрове за предоставяне на убежище и представляващи мигранти адвокатски кантори в цялата страна, което накара антифашисти да планират контрадемонстрации, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че Великобритания е обхваната от ескалираща вълна на насилие, която избухна в началото на миналата седмица, когато три млади момичета бяха убити при нападение с нож в северозападна Англия, което предизвика вълна от фалшиви съобщения в интернет, които погрешно идентифицираха заподозрения като ислямски мигрант.

Премиерът Киър Стармър, бивш главен прокурор, който е изправен пред първата си криза след спечелването на изборите на 4 юли, предупреди размирниците, че ще бъдат изправени пред дълги присъди затвор в опит да потуши най-тежкия изблик на насилие във Великобритания от 13 години.

mediapool.bg