Кламер БГ - Новини: Кола се вряза в карнавално шествие в Германия

Кола се вряза в карнавално шествие в Германия

Свят

|
Пон, 24 Фев 2020г. 19:06ч.
Кола се вряза в карнавално шествие в Германия

Над 30 човека са ранени, след като кола се вряза в карнавално шествие в малкия германски град Фолкмарзен, в централната провинция Хесен. Шофьорът е 29-годишен германски гражданин, съобщи полицейски говорител, цитиран от Ройтерс.

Според очевидци, че шофьорът се е врязал умишлено в тълпата, насочвайки се с пълна газ се деца.

Полицията смята, че той е действал умишлено, но не и че става дума за терористична проява. Мотивът за нападението още не е известен, разследването продължава.

Броят на пострадалите не е окончателно уточнен. Съобщава се за няколко десетки ранени, включително такива в тежко състояние, съобщи полицията, цитирана от Франс прес.

Инцидентът стана по-малко от седмица след като десен екстремист уби 10 души - девет човека от чуждестранен произход и майка си - преди да се самоубие, в град Ханау, също в централната провинция Хесен. Това бе една от най-смъртоносните атаки на расистка основа в Германия след Втората световна война, отбелязва Ройтерс.

Карнавалът е изключително популярно събитие в някои части на Западна Германия, особено в градове като Кьолн и Дюселдорф. Кулминацията на карнавала е "Розовият понеделник", когато десетки стотици хора се събират по улиците, които стават сцена на комични или сатирични шествия.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от 24.02.2020 (@for_volkmarsen) на Фев 24, 2020 в 7:44 PST

mediapool.bg