Кламер БГ - Новини: Израел удари военни цели в Сирия в отговор на ракетни атаки

Израел удари военни цели в Сирия в отговор на ракетни атаки

Свят

|
Ср, 20 Ноем 2019г. 13:45ч.
Израел удари военни цели в Сирия в отговор на ракетни атаки

Израел е осъществил атаки срещу ирански и сирийски военни цели в Сирия в сряда в отговор на ракетите, изстреляни срещу Израел предишния ден, заяви говорителят на израелската армия подполковник Авихай Адраи, предаде Ройтерс.

Израелската армия заяви, че противоракетните й системи са свалили четири ракети, изстреляни от Сирия срещу Израел във вторник.

"Военни самолети атакуваха десетки военни цели, принадлежащи на иранските сили "Кудс" и на сирийската армия на сирийска територия, включително ракети земя-въздух, щабни квартири, складове за оръжие и военни бази, в отговор на вчерашния ракетен обстрел от Сирия срещу Израел", написа Адраи в Туитър.

Елитните сили "Кудс" са подразделението за външни операции на Корпуса на гвардейците на Иран.

Противовъздушната отбрана на Сирия е отблъснала рано днес израелска въздушна атака срещу столицата Дамаск и е свалила повечето ракети, изстреляни от Израел, преди да достигнат целите си, съобщи сирийската държавна информационна агенция САНА, цитирана от Ройтерс.

От шрапнели обаче са загинали двама цивилни сирийци, а няколко са били ранени.

Базираната във Великобритания неправителствена организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ) обаче съобщи за 11 убити. Седем от тях не са сирийци, а вероятно иранци, предаде Асошиейтед прес.

Информацията бе огласена от директора на СЦНПЧ Рами Абдел Рахман, според когото мишени на израелските въздушни удари са били складове на иранските елитни сили "Кудс" в предградия на Дамаск, както и базата на ВВС "Мазе" в западната част на сирийската столица, където има подразделения на противовъздушната отбрана.

mediapool.bg