Кламер БГ - Новини: Палестинци от ивицата Газа изстреляха ракети срещу Израел

Палестинци от ивицата Газа изстреляха ракети срещу Израел

Свят

|
Ср, 10 Май 2023г. 15:38ч.
Палестинци от ивицата Газа изстреляха ракети срещу Израел

Палестинци от ивицата Газа изстреляха ракети срещу Израел

Палестински бойци от ивицата Газа изстреляха днес няколко ракети срещу територията на Израел в отговор на израелските въздушни удари, насочени срещу бойци и структури на палестинската организация "Ислямски джихад", разположени в крайбрежната ивица, съобщи ДПА. В ранния следобед се чуха сирени за тревога в пограничната зона.

По първоначални данни няма загинали, съобщиха парамедици.

Предупредителни сирени прозвучаха и във финансовата столица на Израел - Тел Авив, съобщиха израелските военни, като отбелязаха, че палестинските бойци от ивицата Газа изстрелват ракети с все по-голям обсег през границата, предаде Ройтерс.

Според местни източници в ивицата Газа, ракетите са изстреляни в отговор на израелските нападения срещу крайбрежната зона. По-рано днес палестински военни източници съобщиха, че израелската армия отново е поразила няколко обекта на палестинската въоръжена групировка "Ислямски джихад" на територията на ивицата Газа.

Израелските военни отбелязаха, че днешните атаките са били насочени срещу екстремисти от групировката, намиращи се в близост до ракетна площадка. Очевидци са видели експлозии в района на град Хан-Юнис в южната част на анклава. Медицински служители съобщиха, че един човек е загинал в следствие на удара, а други двама са сериозно ранени. Не е ясно дали някой от двамата е бил член "Ислямски джихад".

Вчера при израелски въздушни нападения в ивицата Газа бяха убити трима високопоставени членове на "Ислямски джихад". Според данни на палестинските власти при ударите са загинали общо 13 души, като освен тримата бойци, са загинали и 4 жени и 4 деца.

mediapool.bg