Кламер БГ - Новини: Доналд Тръмп обяви във видео, че се чувства "много по-добре"

Доналд Тръмп обяви във видео, че се чувства "много по-добре"

Свят

|
Нед, 04 Окт 2020г. 21:49ч.
Доналд Тръмп обяви във видео, че се чувства "много по-добре"

Американският президент Доналд Тръмп обяви в 4-минутно видео, че се чувства "много по-добре" и обеща, че ще се върне "скоро", защото "трябва да направим Америка велика отново", предадоха световните агенции.

В четириминутен видеоклип, публикуван в "Туитър" и заснет във военната болница "Уолтър Рийд", където Тръмп се лекува от Covid-19, президентът все пак признава, че при пристигането си в лечебното заведение се е чувствал зле. Той отбелязва още, че следващите дни ще са "истински тест" за състоянието му.

Във видеото държавният глава демонстрира сила и енергичност с цел да окуражи нацията. Въпреки това "Ройтерс" да отбелязва, че на записа Тръмп изглежда уморен. Той заявява: "Сега се чувствам много по-добре, работим, за пълното ми възстановяване".

"Мисля, че ще се върна скоро и нямам търпение да завърша (кандидатпрезидентската) кампания, по начина, по който тя беше започната", допълва Доналд Тръмп.

В събота вечерта шефът на кабинета на президента Марк Медоус внесе смут в страната и по света, като заяви, че някои от жизнените показатели на президента са "много притеснителни" и че Тръмп все още не е "тръгнал по пътя към възстановяването". Изявлението бе в контраст на описаната от лекарите на държавния глава по-рано през деня "розова" картина на състоянието му.

По последна информация екипът от лекари на президента, цитирани от "Ню Йорк таймс", остава "предпазливо оптимистичен" за състоянието на държавния глава.

В неделя вечерта лекарският екип на Доналд Тръмп съобщи, че американският президент се подобрява и може да бъде изписан още утре, предадоха "Асошиейтед прес" и ДПА.

След предишното ни изявление президентът продължи да се подобрява, каза личният лекар на Тръмп Шон Конли пред медицинския център "Уолтър Рийд" в Мериленд. Конли отбеляза, че равнището на кислорода в кръвта на президента вчера е спаднало до 93 процента, но след това се е върнало в по-нормални стойности. Според лекарския екип, цитиран от "Ройтерс", сега то е 98 процента.

Конли потвърди, че в петък Тръмп е получавал допълнително кислород в течение на около час. Вчерашният спад в нивото на кислорода е бил вторият, но президентът не е изпитвал недостиг на въздух.

Д-р Брайън Гарибалди - пулмолог от университета "Джонс Хопкинс", каза, че президентът може да бъде изписан още утре, ако състоянието му продължи да се подобрява.

Междувременно, "Уол Стрийт Джърнъл" и "Ен Би Си" обявиха в неделя проучване, според което, ако изборите се провеждаха сега, 53% от американците биха били готови да гласуват за Джо Байдън. Само 39% биха гласували за Тръмп.

След първия телевизионен дебат кандидатът за президент на САЩ от "Демократическата партия" Джоузеф Байдън изпреварва своя опонент на предстоящите избори Доналд Тръмп сериозно. Анкетата е проведена от 30 септември до 1 октомври сред 800 гласоподаватели - преди президентът на САЩ да бъде диагностициран с коронавирусна инфекция. Допустимата грешка е 3.5%.

mediapool.bg