Кламер БГ - Новини: Докладът от разследването за импийчмънт на Тръмп ще е готов идната седмица

Докладът от разследването за импийчмънт на Тръмп ще е готов идната седмица

Свят

|
Вт, 26 Ноем 2019г. 13:48ч.
Докладът от разследването за импийчмънт на Тръмп ще е готов идната седмица

Демократът Адам Шиф, който води в американския Конгрес разследването за импийчмънт на Доналд Тръмп, заяви, че "доказателствата за извършени нередности от президента са ясни" и обяви, че идния месец ще бъде предаден докладът от това разследване, което ще постави началото на следващия етап от процедурата, предаде Франс прес.

В Камарата на представителите при закрити врата бяха изслушани петнадесетина свидетели, а публично - дванадесет свидетели. След тези изслушвания комисиите в Камарата на представителите, натоварени с разследването, са започнали да подготвят доклад, който обединява събраните досега доказателства, пише Шиф в писмо до своята парламентарна група.

Докладът ще бъде предаден на юридическата комисия малко след приключването на настоящата седмица, в която конгресмените са в парламентарна ваканция. Тоест предаването на доклада може да стане след 3 декември, посочи Шиф.

Юридическата комисия ще трябва да установи на базата на този доклад обвиненията, които биха могли да бъдат повдигнати на Тръмп в Конгреса.

mediapool.bg