Кламер БГ - Новини: Джон Ленън се представил за Исус Христос под въздействието на ЛСД

Джон Ленън се представил за Исус Христос под въздействието на ЛСД

Свят

|
Нед, 29 Дек 2019г. 08:19ч.
Джон Ленън се представил за Исус Христос под въздействието на ЛСД

Приятел от детството на членовете на "Бийтълс" пише в своя мемоарна книга, че под въздействието на ЛСД Джон Ленън се представил като Исус Христос на свикана от него среща в "Епъл", пише вестник "Дейли експрес".

Изданието припомня изказването на Ленън, предизвикало смут из целия свят: "Бийтълс вече са по-известни от Исус Христос!". Няколко години по-късно Джон си въобразил, че самият той е Синът Божи.

Това твърди в мемоарната си книга Тони Брамуел "The Magical Mystery Tour: Животът ми с "Бийтълс", пише БТА.

Авторът израснал с членовете на Ливърпулската четворка и бил сред най-доверените й хора. Веднъж Джон Ленън под въздействието на силна доза LSD свикал извънредно съвещание във фирмата им "Епъл".

На нея по спешност се явили Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар. Ленън взел думата и казал: "Имам нещо много важно, което трябва да ви съобщя. Аз съм Исус Христос и се завърнах. Това е!"

Ринго разбрал веднага, че нещо не е наред с Джон и с усмивка заявил: "Добре, съвещанието се закрива, нека да отидем да обядваме!".

Барабанистът извел замаяния Ленън на обяд. На масата им в ресторанта, без предупреждение, кацнал фен, който искал да се запознае с Джон.

"Всъщност аз съм Исус Христос", казал на объркания поклонник музикантът, който все още бил под въздействието на дрогата.

mediapool.bg