Кламер БГ - Новини: Десетима пострадаха при експлозия в Лондон

Десетима пострадаха при експлозия в Лондон

Свят

|
Четв, 03 Май 2018г. 11:50ч.
Десетима пострадаха при експлозия в Лондон

Десетина души са с леки изгаряния след експлозия в британската столица Лондон, предизвикана от запален на открито огън по случай еврейския празник Лаг БаОмер, информира в. "Дейли експрес", цитиран от Ройтерс.

Инцидентът е станал в квартал Стамфорд хил в северната част на града в момент, в който около огъня е имало много хора. Според еврейския информационен сайт Йешива, цитиран от вестника, взривът изглежда е бил предизвикан от горивото, с което е бил разпалван огънят.

"Десет лица са получили леки изгаряния след запалване на голям огън на открито като част от празненствата на местната еврейска общност на Ревънсдейл роуд, Стамфорд хил", съобщи полицията в Туитър.

В съобщението се казва още, че няма данни за престъпна дейност и сериозно пострадали. Експлозията може да е била предизвикана и от хвърлен в огъня мобилен телефон, съобщи по-рано в. "Дейли експрес".

#Explosion in north #London injures 30 after bonfire of mobile phones is lit

The devices were put onto the flames at Stamford Hill, north east London, for Lag BaOmer ‘as a warning against the evil of #smartphones’.https://t.co/ZTyrlS3inI via @MetroUK pic.twitter.com/n9bpaoxCi7

— Real News Line (@RealNewsLine) May 3, 2018

mediapool.bg