Кламер БГ - Новини: Гуайдо се върна във Венецуела, хиляди го посрещнаха

Гуайдо се върна във Венецуела, хиляди го посрещнаха

Свят

|
Пон, 04 Март 2019г. 21:34ч.
Гуайдо се върна във Венецуела, хиляди го посрещнаха

Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо се завърна в страната в понеделник. Той бе приветстван от десетки хиляди свои привърженици в центъра на Каракас, предодоха Франс прес и ТАСС.

В столицата Каракас Гуайдо бе приветстван от над 50 хил. свои привърженици.

По-рано през деня Гуайдо, който бе признат за законен временен президент на Венецуела от петдесетина държави, бе посрещнат на летището на столицата от посланиците на няколко европейски и латиноамерикански страни, предаде БТА.

"Вече сме на нашата любима земя! Венецуела, ние току-що преминахме миграционния контрол и тръгваме към нашия град", написа в "Туитър" Гуайдо.

Венецуелският опозиционен лидер рискува арест, защото излезе от страната въпреки забраната да напуска нейната територия. В послание, в което обяви предстоящото си завръщане във Венецуела, Гуайдо обаче предупреди президента Николас Мадуро, че ако се опита да го отвлече или задържи, това ще бъде една от последните му грешки.

По оценки на кореспондент на ТАСС над 50 000 души са се събрали за митинга в подкрепа на венецуелския опозиционен лидер в Каракас. Обстановката в района засега е спокойна. Гуайдо излезе тайно от Венецуела преди десетина дни, припомня Франс прес.

Според източник на ТАСС той е успял да се върне в страната през летището на Каракас благодарение на съпровождащите го чуждестранни посланици.

mediapool.bg