Кламер БГ - Новини: Венецуелското вътрешно разузнаване задържа помощник на Гуайдо

Венецуелското вътрешно разузнаване задържа помощник на Гуайдо

Свят

|
Четв, 21 Март 2019г. 15:20ч.
Венецуелското вътрешно разузнаване задържа помощник на Гуайдо

Агенти на венецуелското вътрешно разузнаване (СЕБИН) задържаха Роберто Мареро, началник на канцеларията на опозиционния лидер Хуан Гуайдо, съобщиха венецуелски депутати, цитирани от Ройтерс. Това може би е признак, че правителството на президента Николас Мадуро започва кампания срещу опозицията, отбелязва агенцията.

През януари Гуайдо се позова на конституцията, самопровъзгласявайки се за изпълняващ длъжността президент и обяви преизбирането на Мадуро за резултат от измама. По-късно десетки западни страни признаха опозиционния лидер за законен държавен глава на Венецуела.

"Днес Роберто Мареро беше отвлечен от СЕБИН", заяви опозиционният депутат Серхио Вергара в Инстаграм. Жилището на самия Вергара беше претърсено по-рано днес.

"Очевидно е, че диктатурата продължава да отвлича граждани", заяви опозиционният депутат Франклин Дуарте във видеоклип, публикуван от пресслужбата на Гуайдо. Агенти претърсиха и неговото жилище.

Засега няма официален коментар от венецуелското министерство на информацията.

Силите за сигурност на Венецуела са претърсили и жилището на изчезналия Мареро, предаде Асошиейтед прес, отбелязвайки, че Мареро и Вергара са придружавали Гуайдо при неотдавнашната му обиколка в Латинска Америка.

mediapool.bg