Кламер БГ - Новини: Българи са сред блокираните гости на хотел в Тенерифе заради коронавирус

Българи са сред блокираните гости на хотел в Тенерифе заради коронавирус

Свят

|
Вт, 25 Фев 2020г. 16:22ч.
Българи са сред блокираните гости на хотел в Тенерифе заради коронавирус

Хотел на испанския остров Тенерифе (Канарските острови) е поставен под карантина, след като гостуващ италиански лекар е дал положителна проба за коронавирус, съобщават информационните агенции.

На стотици гости в хотела e казано да останат в стаите си. Сред поставените под карантина гости на хотела има и българи. От Министерството на външните работи (МВнР) съобщиха, че под карантина в хотела е тричленно българско семейство. Завеждащият консулската ни служба в Мадрид е в контакт с тях и е готов да им окаже пълно съдействие при необходимост. Към момента няма данни за други български граждани в хотела, но испанските власти все още не са разпространили официална информация за националността на гостите на хотела.

Един от гостите на хотела е публикувал във Фейсбук снимка на бележка, която е била поставена под вратата на стаята му от персонала на хотела. В нея се казва: "Съжаляваме да ви съобщим, че поради здравословни причини хотелът е затворен. Докато санитарните власти не дадат инструкции, трябва да останете в стаите си".

За болния лекар се знае, че е от региона на Ломбардия, където беше регистриран голям брой заболели. Резултатите от теста на болния лекар ще бъдат изпратени в Мадрид за втори анализ. Испанските здравни власти заявиха, че ще тестват също гостите и персонала на хотела.

Лекарят е бил отседнал в хотела със съпругата си през последните шест дни. Вдигнал е температура и е отишъл в частна клиника в Адехе, след което е бил изолиран в специално отделение.

H10 Costa Adeje Palace е четиризвезден хотел на брега на морето с близо 500 стаи и разполага с четири басейна и фитнес зала.

В изявление на хотела се посочва, че след съобщението за възможен случай на коронавирус, хотелът е изпълнил всички здравни и оперативни препоръки от здравните власти, за да гарантира безопасността и благополучието на клиентите и служителите си.

От хотела уверяват, че полагат всички необходими грижи за гостите си, въпреки неудобствата, произтичащи от ситуацията.

mediapool.bg