Кламер БГ - Новини: Бившият шеф на щаба на Тръмп Пол Манафорт бе осъден на още 43 месеца затвор

Бившият шеф на щаба на Тръмп Пол Манафорт бе осъден на още 43 месеца затвор

Свят

|
Ср, 13 Март 2019г. 20:18ч.
Бившият шеф на щаба на Тръмп Пол Манафорт бе осъден на още 43 месеца затвор

Пол Манафорт, бивш ръководител на презединтската кампания на Донлад Тръмп, бе осъден в сряда на още 43 месеца затвор в рамките на разследването за възможна руска намеса в президентските избори в САЩ. По-рано той бе осъден на три години и 11 месеца затвор за финансови престъпления.

Така Манафрот ще лежи в затвора общо 7 години и 5 месеца. Освен това е осъден да плати глоба от 6.1 млн. долара.

Последната присъда, произнесена от федерален съдия в САЩ , е по две обвинения в заговор, произтичащи от разследването на специален прокурор Робърт Мълър за ролята на Русия в американските президентски избори през 2016 г., предаде Ройтерс.

Окръжен съдия Ейми Бърман Джаксън заяви, че 30 от месеците ще текат едновременно с присъдата на Манафорт от миналата седмица по друго дело. Манафорт се извини за действията си и поиска снизходителност по време на заседанието, на което беше прочетена присъдата. "Съжалявам за това, което съм направил и за всички действия, които ни доведоха днес тук", каза той.

Миналата седмица федерален съдия във Вирджиния осъди политическия консултант на Републиканската партия на 47 месеца затвор - неочаквано снизходителна присъда - за данъчни и банкови измами по отделно дело, свързано с разследването на Мълър.

mediapool.bg