Кламер БГ - Новини: Байдън и демократите търсят нова стратегия за изборите след стрелбата по Тръмп

Байдън и демократите търсят нова стратегия за изборите след стрелбата по Тръмп

Свят

|
Нед, 14 Юли 2024г. 23:57ч.
Байдън и демократите търсят нова стратегия за изборите след стрелбата по Тръмп

Изглед към Белия дом. ЕПА/БГНЕСКампанията за преизбиране на президента на САЩ Джо Байдън търси нова стратегия след покушението срещу републиканския му съперник Доналд Тръмп в щата Пенсилвания, като е било взето решение засега да бъдат прекратени словесните атаки срещу бившия президент, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В рамките на няколко часа след стрелбата снощи кампанията на Байдън свали телевизионни реклами и спря други политически комуникации, които акцентираха върху осъждането на Тръмп през май в нюйоркски щатски съд по обвинения в престъпления, свързани с пари срещу мълчание, платени на порноактриса, за да се предотврати сексуален скандал преди изборите в САЩ през 2016 г.

Вместо да атакуват Тръмп през следващите дни, Белият дом и кампанията на Байдън ще се позоват на историята на президента, който осъжда всички видове политическо насилие, включително острата му критика на "безредиците", причинени от протестите в университетските кампуси заради конфликта в Газа, казаха служители на кампанията, говорили при условие за анонимност.

mediapool.bg