Кламер БГ - Новини: Американците вярват все по-малко на изявленията на Тръмп за коронавируса

Американците вярват все по-малко на изявленията на Тръмп за коронавируса

Свят

|
Ср, 29 Апр 2020г. 14:01ч.
Американците вярват все по-малко на изявленията на Тръмп за коронавируса

Американците губят все повече вяра в изявленията на президента Доналд Тръмп за коронавируса, показва ново проучване на Ройтерс и социологическия институт Ипсос.

А почти всеки от анкетираните отхвърля коментарите на Тръмп за инжектиране с дезинфектанти на заразените с коронавируса.

Допитването е проведено в периода 27-28 април и около половината от участниците в него /47 процента/ са казали, че следват много или по някакъв начин препоръките на Тръмп във връзка с коронавируса. Това е с 15 процентни пункта по-малко в сравнение с подобно допитване от края на март.

В новата анкета обаче 98 процента от анкетираните са казали, че няма да опитват да си инжектират белина или друг дезинфектант, ако се заразят с коронавируса.

Но иначе проучването показва, че като цяло популярността на Тръмп не се е променила през изминалата седмица. 43 процента от анкетираните одобряват като цяло работата му и същият брой одобряват начина му на управлението на кризата, породена от Covid-19.

Анкетираните са били запитани и за кого биха гласували, ако президентските избори се проведат в САЩ сега. 44 процента от регистрираните гласоподаватели са казали, че ще гласуват за демократа Джо Байдън, а 40 процента - за Тръмп.

В допитването, проведено онлайн, са участвали 1001 души, сред които 416 демократи и 419 републиканци.

mediapool.bg