Кламер БГ - Новини: Световната организация CPJ застана в защита на Биволъ

Световната организация CPJ застана в защита на Биволъ

Биволъ

|
Четв, 19 Ноем 2015г. 19:03ч.
Световната организация CPJ застана в защита на Биволъ

Авторитетната световна организация за защита на свободната журналистика CPJ /Comitee to Protect Journalists/ със седалище New York, САЩ излезе с официално становище в подкрепа на българската web медия за разследваща журналистика Биволъ, по повод започналата масирана атака срещу екипа ни от месец и половина насам. Становището може да бъде видяно на официалния сайт на организацията тук, а в българска версия тук. 

Биволъ и неговите журналисти станаха мишена на следене, намеса в личното пространство, масирана клеветническа кампания и заплахи от страна на структури свързани с властта и управлението на страната. 

Единствената причина за организираната и финансирана кампания срещу Биволъ, която се провежда по зловещ сталинистки сценарий, са разследванията и публикациите в сайта, които нямат аналог в българското медийно пространство. Целенасоченото източване на български банки и незаконното ограбване на милиарди евро за сметка на бюджета, сенчестата приватизация на “Булгартабак” и други знакови големи български икономически субекти, злоупотребите с национални ресурси и незаконното унищожаване на българската природа, крупни злоупотреби и кражби на европейски фондове от български организирани престъпни групи, свързани с една от големите банки, започналото публикуване на записи на разговори между български магистрати, разкриващи зловеща зависимост и корупция в Съдебната ни система и т.н. 

Всичко това, което е част от работата и портфолиото ни, както и големия и неоспорим международен авторитет на Биволъ, прави медията ни изключително неудобна за управляващото в България Задкулисие, свеждащо се до нарицателното за олигархично-мафиотски авторитарен режи,м на управление, познат като Моделът #КОЙ

Биволъ вече бе подкрепен в тази позорна масирана кампания от международната организация “Репортери без граници” RSF, от Организацията за разследване на организираната престъпност и корупция OCCRP

и българската журналистическа „Мрежа Свободно слово”https://bivol.bg/rsf-bivol-support.html 

CPJ_bulgaria_letter

CPJ_bulgaria_letter1

CPJ_bulgaria_letter2

CPJ_bulgaria_letter3

 

bivol.bg